Måling av ganghastighet passivt for å diagnostisere sykdommer

Uncategorized

Du kan ikke innse det, men hvor raskt en person går en viktig indikator på generell helse. Vi vet alle instinktivt at vi legger merke til når en kald eller influensa treffer, men overvåking av ganghastigheten kan bidra til å diagnostisere en mengde kroniske sykdommer og forhold. Wearables som Fitbit ville være en måte å overvåke ganghastighet på, men datavitenskap og kunstig intelligenslaboratorium på MIT mener det er en bedre måte: et trådløst apparat som måler ganghastighet passivt.

CSAILs sensor, kalt Witrack (PDF), er en veggmontert plakett som lett kan skjules som et bilde eller et speil. Den sender ut lav-effekt RF-signaler mellom ca 5- og 7-GHz for å utføre 3D-bevegelsessporing i sanntid. Witrack-sensoren har en oppløsning på ca 8 cm på disse frekvensene. Med sine Wigait-algoritmer (PDF), kan CSail-teamet ledet av [Chen-Yu HSU] måle ikke bare generelle ganghastighet, men også stride lengde. Det viser seg å være avgjørende for å forutsi utbruddet av slike sykdommer som Parkinson, som har en meget karakteristisk shuffling gang i den tidlige fasen av sykdommen. Mobilitetsskrivninger fra andre sykdommer, som ALS og multippel sklerose, kan også identifiseres.

Witrack bygger på [HSU] s tidligere arbeid med gjennom-vegg RF-sporing. Det er hyggelig å se en ny teknikk som kommer nærmere et nyttig produkt, og vi vil se på å se hvor denne går.

Leave a Reply

Your email address will not be published.