3D-skanner med bemerkelsesverdig oppløsning

Uncategorized

Modellering enkle objekter i 3D kan ta litt tid. Modellering komplekse gjenstander … Vel, du kan få din høyskole grad i den typen ting. Denne metoden side-trinns den kunstneriske ferdigheten som er nødvendig for å gjøre den virkelige virtuelle ved å bruke en laser og kamera for å kartlegge et tredimensjonalt objekt.

[Alessandro Grossi] bryter reglene ved å bruke en 100mW laser for prosjektet. Han mener at den italienske regjeringen forbyder noe over 5mW, men nevner også at linsen som brukes til å snu laserpunktet til en vertikal linje, dråper kraften dramatisk. Den biødige dioden betaler fortsatt, og gir en utrolig intens lyslinje om emnet som er kartlagt. High-end DSLR-kameraet montert på samme arm som laseren fanger et detaljert bilde, som kan behandles for å dumpe alt annet enn selve laserlinjen. Fordi de to er montert på forskjellige akser, gir bildet mye perspektiv. Som oversetter til 3D-koordinatene som brukes i den oppfangte modellen som er vist i det innlagt bildet.

Vi har sett 3D-skannere som flytter emnet; De roterer vanligvis det til å kartlegge hver side. Denne metoden fanger bare en side, men steppermotoren beveger seg i slike små trinn som den endelige oppløsningen er forbløffende. Se selv i videoen etter pause.

Leave a Reply

Your email address will not be published.