Måle ketose med en arduino

Uncategorized

litt biologi og ernæring før vi ruller inn i dette: Ketose er når kroppen din går på fettreserver i stedet for karbohydrater. Dette er grunnlaget for dietter som Atkins, og til tross for konnotasjonene om å spise hamburgerpatties og smør, kan du faktisk gå ned i vekt på disse diettene. Ett problem med et keto diett er vanskeligheten med å måle hvor mange ketoner leveren din behandler; Dette kan være ferdig med en urinprøve, men å kunne måle små mengder aceton i pusten din, vil være den ideelle måten å måle ketose på. [Jens] kom opp med en enhet som bare gjør det. Det kalles Ketosense, og det vil fortelle deg hvor godt keto dietten gjør ved bare å ha deg til å blåse inn i en sensor.

[Jens] -enheten består av en Arduino, LCD-skjerm og to sensorer – en for aceton, og en annen for temperatur og fuktighet. Ved svært forsiktig kalibrerer en TGS822-sensor, var [Jens] i stand til å måle acetoninnholdet i et utåndet pust sammen med temperatur og trykk. Dette ga ham en lesing i deler per million, og med en kort bit av matte var i stand til å konvertere det til noe som gjorde mening når man snakket om ketose, mmol / l.

Uten tilgang til et laboratorium som kan måle blodetonnivået, er det vanskelig å si om [Jens] -enheten virkelig fungerer som beregnet. Hvis han skulle finne sin vei inn i et laboratorium, ville det imidlertid være mulig å korrelere sin sensors verdier med blodketoneresultater og forbedre nøyaktigheten av hans sensor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.