Omvendt engineering En ultralyd bil parkeringsføler

Det har endte opp med å være et typisk syn, en må-ha-funksjon på moderne biler, en rekke ultralyds sensorer innebygd i bakre støtfanger. De er en del av en parkeringsføler, et hjelpemiddel til sjåfører for hvem dybden forståelse er noe av et lotteri.

[Haris Andrianakis] erstattet sensorsystemet på HS-bil, så vel som var fascinert tilstrekkelig av den han eliminert for å reversere det, så vel som sonde sitt arbeid. Han oppdaget et overraskende enkelt sett med komponenter, en ATMEL-prosessor med et utvalg av CMOS logic chips, samt en op-amp. De piezoelektriske sensorene dobler som både høyttaler og mikrofon, med en CMOS-analog bryter som veksler mellom å sende en nedbrytning av ultralyd, så vel som da får et svar. Det er en vaktkrets som sendes en tone av prosessoren, så vel som utløser en tilbakestilling i tilfelle at prosessorulykker så vel som tonen stopper. Dessverre dykker han ikke inn i mottakerens front-end-kretser, men vi kan se fra bildene som den inneholder et LC-filter med et sett med variable induktorer.

Hvis du noen gang har blitt fascinert av disse systemene, gir denne anmeldelsen en fascinerende lese. Hvis du vil ha mye mer ultralydradar godhet, ta en titt på dette feiende skjermprosjektet, eller denne ultralyds online berøringsskjermen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.