Z80 Based Raspberry PI Look-Like

Uncategorized

Homebrew-datamaskiner er ‘i tingen’ i disse dager, og Zilog Z80 er det mest populære valget for å lage en på egen hånd. Vi har sett noen ganske fantastiske bygninger, men [Martin K] ‘s Z-Berry er den minste på posten ennå. Som navnet antyder, er den retrokomputeren i samsvar med Raspberry PI-formaspekten som inkluderer GPIO-overskriften.

Z-bæren er opprettet med en Z80 CPU som kjører på 10 MHz (20 MHz mulig) og leveres med 32 kb rom
og 512 kb ram. I tillegg til serielt grensesnitt, har datamaskinen en I2C-buss, en SPI-buss, og en PS / 2-tastaturkontakt for oppstart. [Martin K] har en video hvor det ferdige systemet er vedlagt i en Raspberry PI-sak og har en I2C OLED-skjerm vedlagt og arbeider.

[Martin K] har lagt ut mange detaljer om hvordan du lager din egen Z-Berry som inkluderer BOM, skjematisk og foreløpig informasjon. Vi nådde ut til ham for å finne ut mye mer om programvaren som er stabil og tilgjengelig på forespørsel sammen med PCB og prøvekode. I tillegg lover dette prosjektet å tegne mye mindre strøm enn Raspberry Pi og må verifisere gunstig for enhver enkelt som søker å skape et retro-alternativ til et moderne problem.

Det er interessant å se prosjekter som kombinerer moderne teknikker med retro teknologier. En av de beste Z80-prosjektene vi har sett er FAP80, og det er noen fantastiske homebrew-datamaskinprosjekter på Hackaday.io for deg å ta en titt og få inspirasjon.

[Takk for ideen Matej]

Leave a Reply

Your email address will not be published.