Slår en bygning til en Rubiks kube

Uncategorized

[Javier] må ha en fantastisk akademisk rådgiver. For sin masteroppgave vendte han en bygning i en Rubiks kube.

Ars Electronic Center i Linz, Østerrike, er en bygning med en hel haug med fargede, programmerbare lys på fasaden. [Javier] trodde dette ville gi en utmerket Rubiks kube, og satt til å jobbe med å overbevise hans avhandlingsrådgivere denne ideen var mulig, og bygge maskinvare og programvare.

Siden bare to sider av bygningen er synlig til enhver tid, trengte [Javier] å bygge en kontroller for dette prosjektet. Løsningen var å bygge en vanlig Rubiks kube og ting en mikrokontroller og en Freeimu i midten. Denne konfigurasjonen registrerer vridningene til Rubiks kube, så vel som det er posisjon i rommet, og effektivt å skape et grensesnitt mellom hånden og en gigantisk lysdekket bygning.

Rubik’s Cube-grensesnittet kobles til en datamaskin som kjører en app som er skrevet i OpenFrameworks. Ved å føle retningen er kuben orientert, det kan straks vise de to sidene på kuben som vender mot brukeren.

Det er en fantastisk video som viser akkurat hvordan denne bygningen-sized Rubiks kube fungerer. Du kan sjekke det nedenfor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.