Metrofitting en Amstrad CPC6128 med en diskettmulator

i huset Datamaskinen vokser fra 1980-tallet Storbritannia, kan du forklare Amstrad som den tredje plasserte hjemmelagde spilleren etter Sinclair samt Acorn. Hvis du var en datamaskin entusiast ungdom i stedet for en gamer barn, ønsket du Acorns BBC Micro, foreldrene dine kjøpte deg Sinclairs ZX Spectrum siden det var billigere, så vel som du trodde at Amstrads var flotte siden de kom med en mye bedre skjerm enn din Familiens cast-off 1970s TV.

Amstrad var ikke en datamaskinvirksomhet ledet av en teknisk veiviser, i stedet var de en forbrukerelektronikkvirksomhet hvis skaperen [Alan Sukker] hadde en ivrig nese for forbrukerens preferanser. Derfor var Amstrad-maskinene forskjellig fra noen av sine konkurrenter: de var mye mer polert, mye flere apparater enn eksperimentelle verktøy. Masselagring Gadgets som tape dekk samt diskettstasjoner ble innebygd, hver Amstrad kom med sin egen hengivne skjerm, så vel som tastaturer var god høy kvalitet som du ville se på en “riktig” datamaskin.

High-end Amstrad Design var CPC6128. Den kom med en 3-tommers diskett, så vel som av mange interesser, kan det kjøre CP / M-operativsystemet. Hvis foreldrene dine kjøpte deg en Amstrad CPC som en 1980-årig, ville det ikke vært dette, så de er betydelig mindre typiske enn deres 64k brødre med kassettdekket. Man har oppdaget sin metode i [DRYGOL] ‘s hender skjønt, så vel som siden Vintage 3 “-floppiene er uoppnåelige i dag, har han montert et diskettmordbrett som lagrer data på et SD-kort.

På en måte, fordi dette bare er montering av en off-the-hyllebord til en datamaskin, er det ikke en hack. Men savner poenget. Dette er en uvanlig huscomputer fra 8-biters alder, så vel som hans anmeldelse er like mye en tearddown som det er en HOWTO. Vi får ikke ofte se i en 6128.

Montering av brettet trengte fabrikasjonen av en kabel, med noe ekstremt fint lodding arbeid. Styret har en LCD-skjerm, som er montert i disketten med en 3D-trykt bezel. Resultatet er en ekstremt brukbar vintage datamaskin, uten så godt i metoden for Wanton Remodeling.

Dette er mest sannsynlig den aller første ekte Amstrad 6128 vi har vist deg, men som ikke har stoppet elskere som lager en klone med originale chips, så vel som en mer på en FPGA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.