Coleco i spyttet med Colecovision nabolaget

Hvis du var barn på slutten av 1970-tallet eller tidlig på 1980-tallet, er mulighetene at ditt nummer én ønske var å eie en spillkonsoll. Den som har var Atari 2600, til tross for den fryktelige E.T. spill.

Selvfølgelig var det andre konsoller i løpet av den tiden. En av disse også Ran-produktene kom fra Coleco, en bedrift som hadde startet i lærvirksomheten, men i midten av 1970-tallet hadde diversifisert seg i håndholdte single-game-konsoller. Deres Colecovision-konsollen fra 1982 tilbys godt i utgangspunktet, men opplevde veldig i videospillulykken av 1983. I 1985 var det borte, så vel som om Coleco fortsatte å ha ytterligere suksess, i slutten av tiåret de så godt hadde falmet bort .

Coleco-historien var ikke over, siden i 2005 ble merkevaren relaunched av et etterfølgerfirma. Først oppstod det på en alt-i-ett-årgangskonsoll, så vel som da på et abortivt forsøk på Crowdfund en ny konsoll, Coleco Chameleon. Denne kampanjen ble stanset etter at Chameleon-prototypene ble vist å ikke være heller hva de virket av Eagle-eyed tilskuere.

Den siste twist kommer fra konsollen Fan Site Atariage, som den er erklært på at Coleco utsteder DMCA Takedown-merker til Colecovision Fan Pages, samt designere av fanespill for plattformen. Det er usikkert om årsaken er en bekymring for at det kan være noe voksne materiale for konsollen i naturen, eller at det har vært en slags konflikt med en privat utvikler, men det er vanskelig å bestemme logikken bak utvidet nettet til en hele samfunnet.

La oss sette det på denne måten. Det er tidlig på 1980-tallet samt datamaskiner som du ikke vil ha hørt om, siden de ikke har en aktiv på Internett-fellesskapet. At du har hørt om Colecovision, er ikke siden det var en vilt vellykket gadget i sin dag, siden det ikke var det. Det var en av spillerne, men det oppnådde aldri den kulturelle betydningen av atari eller de japanske maskinene som kom etter det. I stedet har du hørt om Colecovision her, så vel som nå i 2017 siden den har et band av elskere som har holdt det i live. Et merke er ingenting uten sitt nabolag av lojale fans, vi her på Hackaday forstår dette ekstremt godt siden det er deg, våre lesere, som holder oss i gang. Din på Internett-fansen er fotsoldiers av merkevaren din; De gir deg gratis reklame til en betydelig verdi, akkurat siden de liker deg. Hvorfor på jorden rot med det?

For en merkevareeier å gå etter nabolaget som har holdt det til livet i flere tiår med dormancy på denne måten, kan knapt bli referert til som et astute trekk, faktisk må vi spørre om et sted en Coleco Executive har nettopp oppgitt “Hold ølene min “Eller” hei dere, se på dette! “, Før du velger et haglgevær, så vel som å reservere sin plassering i foten Gunshot-menigheten til hans regionale sykehus. Å holde det nivået av reklame strålende bak den venter vi på sin neste konsoll med interesse, vi er sikker på at det vil oppnå berømmelse av en slags.

Her er vår rapport om Coleco Chameleon-prototyper, så vel som programmet er verdt å minne vintage spillfans at når det gjelder å treading på tærne av spillkonsollprodusenter, har Coleco form.

Via Hacker News.

ColeCovision Header Image: Evan-Amos [Public Domain].

Leave a Reply

Your email address will not be published.