Lytte til fly transpondere med en bringebær pi

Uncategorized

i fjor er store hack var programvare definert radio; En liten USB-TV-tuner som kan lytte inn på radiosendinger hvor som helst mellom 64, samt 1200 MHz. I år handler det om Raspberry Pi, så det er uventet vi bare nå ser en mashup av disse to stykkene maskinvare. [Corq] bruker en Raspi, så vel som RTLSDR TV-tuner for å lytte inn på flytranspondere, samt å få mange data fra fly som flyr overhead.

Selv om ADS-B-dekoderen [Corq] utnytter, er skrevet for OS X, leser han dataene som kommer fra USB-TV-tuneren over nettverket med et program som heter Dump1090. Dette programmet gjør det mulig for [Corq] å koble sin SDR til en raspbery Pi, så vel som å sette det et sted. Antennen vil få god mottakelse – et loft, eller en utvendig værbestandig situasjon – samt strømdata til skrivebordet over en wifi eller nettverksforbindelse .

Med en USB-TV-tuner, samt en Raspberry Pi, kan [Corq] sjekket ut halenumrene, høyde, breddegrad, lengdegrad, hastighet, overskrift, samt til og med hvilken type fly som for tiden flyr over huset hans. Det er kjempebra nok, men sannheten som han effektivt kan gjøre dette over nettet, gjør det til en fantastisk maskinvare mashup.

Leave a Reply

Your email address will not be published.