Ti’s CC3000 WiFi-chip får et bibliotek

For seks måneder siden, ga Texas Instruments en enkel, billig, single-chip wifi modul. På $ 10 et stykke i mengder på 1000, er CC3000 en mye mye bedre løsning på spørsmålet om et “internett av ting” enn en $ 50 Arduino Ethernet-moduler, eller til og med $ 30 Electric Imp. Alle indikasjoner, spesielt den vanlige ut av lagerbetingelsen for dev styret på TIs nettsted, viser CC3000 vil være en fremtredende brikke, men frem til nå har vi ikke sett et CC3000-bibliotek for Arduino eller andre mikrokontroller.

[Chris] løst bare det problemet for oss med et CC3000 WiFi-bibliotek for Arduino. Han portet TIs MSP430 CC3000-bibliotek til Arduino, slik at selve bare-benene Arduino Uno kan koble til et WiFi-nettverk med bare en håndfull deler. Koden i seg selv tar ca 12k flash samt 350 bytes av RAM, og gir alle som bruker CC3000 tilstrekkelig plass igjen for å gjøre noen virkelig fascinerende ting. Det er enda et slimmet ned bibliotek som benytter et sted mellom 2k så vel som 6k blits, og gjør en attiny-drevet webserver en realitet.

Det er noen advarsler i å utnytte CC3000 med en Arduino; Det er en 3,3 volt del, så du vil kreve et nivå shifter eller noen motstander. Også, brikken trekker ca 250 mA når den brukes, så du vil kreve et biffet batteri hvis du vil at jobben din skal vare en hel dag med bruk.

Nå som biblioteket er ute av veien, vær på utkikk etter et CC3000 breakout bord. Her er en, men forvent litt mer på markedet snart.

Leave a Reply

Your email address will not be published.