Gjør det lettere å bygge firmware

Uncategorized

De fleste mikrokontroller produsenter gir deg en slags friutvikling verktøykontroll eller ide med sine silisiumprodukter. Vanligvis er den krøllete, lukket kilde og en stor nedlasting. Dette er ganske ubeleilig når du vil ha fastvare som er lett å bygge og distribuere. Jeg har funnet mange av disse verktøykontrollene å være plagsom til å bruke, og det krever at lukket kildeprogramvare for å bygge open source-firmware virker mindre enn ønskelig.

Det er mulig å bygge kode for de fleste mikrokontroller med kommandolinjeverktøy. Du trenger en kompilator, enhetsprodusentens biblioteker og topptekstfiler, og noen metode for å blinke enheten. Mange av disse verktøyene er åpen kildekode, som lar deg ha en Open Source Toolchain som bygger prosjektet ditt.

Å sette opp disse verktøyene kan være litt vanskelig, så jeg bygger et sett med maler for å gjøre det enklere. Hver mal har instruksjoner om å sette opp verktøykontrollen, en makefile for å bygge fastvaren og prøve koden for å komme seg opp og løpe raskt. Det er alt offentlig domene, så du kan bruke det til det du vil.

For tiden er det støtte for AVR, MSP430, Stellaris arm og STM32L1. Flere enheter er i arbeidene, og ideene er velkomne. Forhåpentligvis hjelper dette med å komme i gang med å bygge fastvare som er lett å bygge og distribuere med prosjekter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.