Script gjør egendefinerte pinout etiketter for sjetongene dine

Uncategorized

etter mange år med prototyping hobbyelektronikk vi har lært (flere ganger faktisk) at når noe ikke fungerer, er det et problem med maskinvaren. Vanligvis er jumpertrådene ikke hekta riktig, eller vi trengte å kaste en pull-up motstand i og glemte å. En ting som virkelig kan bidra til å sortere disse problemene raskt, er en pinout-etikett for hver brikke som de som er sett ovenfor. Dette er et prosjekt som [John Meacham] kom opp med. Den bruker et skript for å generere chip pinouts på en etikettmaker.

Etikettmakeren han begynte med, er en Brother PT-1230PC. Den kobles til en datamaskin via USB og kan bruke noen forskjellige bredder av selvklebende etikettbånd. [John] fant at 1/4 “bredbåndet er nesten en perfekt passform for PDIP-komponenter.

Hans skript tar en yaml-fil som inngangen. Denne formateringsstandarden gjør det enkelt å piske en etikett for en ny chip med bare din tekstredigerer. Derfra gjør hans perle-skript dataene til en bærbar nettverksgrafikk (.png) -fil med etikettene som er fordelt på 0,1 “tonehøyde av brikken. Send denne grafikken til etikettmaskinen din, og du har en limpåminnelse som vil bidra til å redusere tiden du bruker pawing gjennom databladene bare for pinouts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.