En ekstremt liten gamma ray-detektor

Uncategorized

Når du tror på en strålingsdetektor, vil du mest sannsynlig tro på et Geiger-rør, så vel som dens høyspenningskrets. Det er ikke den eneste metoden for å bestemme gammastråling, skjønt, så vel som [Alan] har en fantastisk krets for å bestemme enda ganske svake strålingskilder. Det benytter en ekstremt liten fotodiode, så vel som trekker så bit kraft, den er ideell for jobber med de minste kraftbudsjettene.

Detektorkretsen benytter en miniatyr solcelle og en JFET kablet opp i et lite messingrør for å blokkere mange av lyset, så vel som å tilby noen EM-skjerming. Dette er i sin tur koblet til en liten forsterkerkrets med en LED, Piezo Clicker, så vel som i [Alan] s situasjon en liten tellermodul. Fotodioden er veldig sensitiv nok til å få øye på de små mengder gammastråling opprettet fra en røykalarm-amerikansk kilde, så vel som også registre [Alan] ‘s andre mye kraftigere radioaktive kilder.

Kretsen trekker bare om 1mA, men [Alan] sier at han mest sannsynlig kan få det ned til noen få mikoamps. En ideell strålingssensor for lette, samt lave kraftapplikasjoner, samt gir oss motivasjonen til å sette en høy høyde ballongjobb sammen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.