En moderne dag pdp-11 front ende

hendene opp hvis du føler at ditt åndelige hjem er foran en terminal med en “digital” logo på den. Det er et navn som lenge siden er blitt subumed i første kompaq og deretter ved forlengelse HP, men det er en med mye historie når det gjelder databehandling.

Fra starten av den elektroniske databehandlingsalderen var det datamaskinene vi sannsynligvis ikke ville beskrive som mainframes. Store datamaskiner som koster BNP i et lite land, fylte en hel etasje i en bygning, og kunne bare bli funnet i offentlige avdelinger, universiteter og store selskaper. På 1960-tallet eksisterte teknologiene å bygge datamaskiner som brøt denne formen, kunne kjøpes innenfor budsjettet til en mindre organisasjon, og som du ikke trengte en betydelig luftkondisjonert kjeller til hus. Disse såkalte minicomputers var den fantastiske revolusjonen av den tiden fordi de kjøpte fruktene om å beregne hverdagen, og sannsynligvis den mest vellykkede av selskapene som produserte dem var Maynard, Massachusetts-baserte digitale utstyrsorganet, eller desember.

Dec produserte en rekke minicomputers i deres PDP-linje, hvorav den mest vellykkede var deres PDP-11-serien. Disse var 16-bits minicomputers som var i deres produktlinje fra lanseringen i 1970 til begynnelsen av 1990-tallet, og var tilgjengelige i en rekke konfigurasjoner og fysiske formfaktorer. Den berømte utsikten over en PDP-11 er av et sett med gulv-til-tak-rack, men det var også frittstående terminalmodeller og skrivebordsmodeller. En av disse, en PDP-11/03 fra 1975, har kommet inn i hendene på [Joerg], og han har brukt den til å lage sin Lsibox, PDP11 / 03-kortrammen pakket med en Beaglebone for tilgang via et moderne grensesnitt . Det er en bygning i venen av moderne tube-lydforsterkere som har retro-maskinvaren på toppen av tilfellene, kortrammen er utsatt som en funksjon på toppen av et hvitt tilfelle som er featureless bortsett fra en ekte PDP-11/03 front panel.

Du kan spørre hvorfor noen ville gjøre dette for å kunne kjøre PDP-11-programvare når Beagleben nesten helt sikkert kan etterligne den vintage maskinvaren mye raskere enn den virkelige tingen. Men å ta den utsikten er å savne poenget; PDP-11-serien er en halvdel av databehandlingshistorikk, og å ha ekte PDP-11-maskinvare på skrivebordet ditt, er ganske en prestasjon.

Vi har vist deg noen PDP-11-prosjekter i fortiden. Det var denne minimalistiske PDP-11-implementeringen ved hjelp av en av de senere integrerte PDP-11-prosessorene, og vi har sett en trofast reproduksjon av et tidligere PDP-11 frontpanel drevet av en Raspberry Pi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.