Endelig er en animert GIF-lysmaleren

lysmaleri, eller tar et bilde av en bevegelige RGB-LED-stripe med en ekstremt lang eksponering, søknaden du jour av arduinos, fotografering, så vel som lyse, glødende, levende ting . Hackaday Alumnus [Phil Burgess] har kommet opp med den aller beste opplæringen for lysmaleri vi har sett. Det er så bra oppsett, det kan brukes til å produsere animerte .gifs ved hjelp av flere kameraeksponeringer.

Utviklingen benytter en Arduino Uno, SD-kortskjold, samt adafruits nye Neopixel-stripe med 144 RGB-lysdioder per meter. Til tross for et potensielt betydelig rot av ledninger for dette prosjektet, holdt [Phil] hva som helst veldig, ekstremt pent. Han bruker en Altoids-situasjon for “Duino, en 8 AA-cellebatteriholder, samt 3A Ubec for kraften, samt en treramme konstruert ut av furusknip.

En del av kunsten av lysmaleri inneholder mye lykke, eksponentielt så hvis du prøver å lage et lysmalt animert .gif. For å løse dette problemet, kom [Phil] opp med en ekstremt smart løsning: Bruk av en roterende encoder koblet til en sykkel. Med den roterende koderen presset opp mot hjulet på en sykkel, kan [Phil] få en ekstremt presis måling av hvor lysstrimmelen er langs en dimensjon, for å sikre at de riktige pikslene lyser opp til rett tid, så vel som i høyre side plass.

Det er en fantastisk bygning, så vel som om Santa bringer deg noen gavekort til din foretrukne elektronikkforhandler, kunne vi ikke tro på en mye bedre metode for å bringe animerte .gifs inn i den ekte verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.